Yritykselle uutta sijaintia etsimässä – vaihtoehtona Vihti

Vihdi (ruots. Vichtis) on kunta Uudellamaalla, Suomessa. Se sijaitsee noin 50 kilometriä Helsingistä länteen ja sen naapurikunnat ovat Lohja, Siuntio, Karkkila, Nummi-Pusula ja Vihti. Vihdin pinta-ala on noin 526 neliökilometriä, ja siellä asuu noin 29 000 ihmistä (2021). Vihdissä on monipuolinen luonto, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, retkeilyyn ja harrastuksiin. Lisäksi Vihdin keskustaajama tarjoaa monipuoliset palvelut, ja se onkin Vihdin suurin taajama. Vihdistä löytyy aivan keskustan tuntumasta ja tulevan Tunnin radan läheisyydestä myös teollisuualue Veikkoinkorpi, josta löytyy mahdollisuuksia oman yrityksen tiloille.

Vihdissä on myös useita pienempiä kyliä ja taajamia, joissa asuu paljon ihmisiä. Näihin kuuluvat muun muassa Nummela, Ojakkala, Otalampi, Hiidenvesi ja Sammatti. Vihdissä on myös useita merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Nuuksion kansallispuisto, joka on suosittu ulkoilu- ja retkeilykohde, sekä Lohjansaaren kansallispuisto, joka sijaitsee Vihdin ja naapurikunnan Lohjan alueella.

Vihdin elinkeinoelämä on monipuolinen, ja siellä toimii lukuisia yrityksiä eri aloilta. Vihdin suurimmat työllistäjät ovat teollisuus, kauppa ja palvelualat. Vihdissä on myös hyvät liikenneyhteydet, ja siellä sijaitsee muun muassa valtatie 2, joka kulkee Helsingistä Turkuun. Lisäksi Vihdin keskustaajamassa on rautatieasema, jolta kulkee junia Helsinkiin ja Turkuun.

Vihdin asukkaat voivat nauttia monipuolisesta vapaa-ajan tarjonnasta, joka sisältää muun muassa harrastusmahdollisuuksia, kuten liikunta- ja urheiluseuroja, kulttuuritapahtumia ja erilaisia yhdistyksiä. Vihdin kunnan tavoitteena on tarjota asukkailleen hyvä elinympäristö ja kestävä kehitys, ja siksi kunta panostaa muun muassa ympäristöystävälliseen liikkumiseen ja uusiutuvaan energiaan.

Vihdin yritykset

Vihdin alueella toimii lukuisia yrityksiä eri aloilta, kuten teollisuudesta, kaupasta, palveluista ja matkailusta. Tässä muutamia esimerkkejä Vihdin alueen yrityksistä:

 1. PKC Group Oyj: Vihdissä sijaitseva PKC Group on maailman johtava raskaan ajoneuvoteollisuuden sähköjärjestelmien valmistaja.
 2. Halton Oy: Vihdin Halton on ilmanvaihtotuotteita valmistava yritys, joka on erikoistunut ilmanvaihdon ratkaisuihin teollisuudelle ja julkisiin tiloihin.
 3. Koskisen Oy: Vihdissä sijaitseva Koskisen on metsäteollisuusyritys, joka valmistaa erilaisia puutuotteita, kuten vaneria ja sahatavaraa.
 4. Neste Vihdinportti: Vihdissä sijaitseva Nesteen huoltoasema tarjoaa polttoaineiden lisäksi myös erilaisia palveluita, kuten ravintolapalveluita ja autopesua.
 5. Haltia Nature Centre: Vihdin Nuuksion kansallispuiston vieressä sijaitseva Haltia Nature Centre on luontokeskus, joka tarjoaa erilaisia luontoon ja ympäristöön liittyviä näyttelyitä ja tapahtumia.
 6. Tmi Elina Luoma: Vihdin Nummelassa sijaitseva Tmi Elina Luoma on kauneushoitola, joka tarjoaa erilaisia ihon- ja kauneudenhoidon palveluita.
 7. Vihdin LVI-Urakointi Oy: Vihdissä toimiva LVI-urakointiyritys tarjoaa erilaisia LVI-palveluita, kuten putkiremontteja ja lämmitysjärjestelmien asennuksia.
 8. Vihti Golf Center: Vihdin Nummelassa sijaitseva Vihti Golf Center on monipuolinen golfin harjoituskeskus, joka tarjoaa erilaisia harjoittelumahdollisuuksia golfin pelaajille.
 9. Lippupiste Oy: Vihdin Nummelassa sijaitseva Lippupiste on tapahtumalippujen myyntiin erikoistunut yritys, joka tarjoaa palveluitaan erilaisiin tapahtumiin ja konsertteihin.
 10. Tmi Koulutus & Konsultointi Rosanna Kovanen: Vihdin Nummelassa sijaitseva Tmi Koulutus & Konsultointi Rosanna Kovanen on koulutus- ja konsultointipalveluita tarjoava yritys, joka tarjoaa erilaisia valmennus- ja konsultointipalveluita yksilöille ja yrityksille.
 11. Alfa Laval Vihanti Oy: Vihdissä sijaitseva Alfa Laval Vihanti Oy on teollisuuden laitteiden ja järjestelmien valmistukseen erikoistunut yritys, joka tarjoaa erilaisia ratkaisuja mm. energia- ja elintarvikealalle.
 12. Vihdin Autopelti Oy: Vihdissä sijaitseva Vihdin Autopelti on erikoistunut autonkorjaus- ja peltikorjauspalveluihin, kuten kolarikorjauksiin ja maalauksiin.

Näiden lisäksi Vihdissä toimii useita muita yrityksiä, kuten kauppoja, ravintoloita, hotelleja ja erilaisia palveluntarjoajia.

Vastaa